Rólunk

A Vox Juventae Polgári Társulás közélet iránt érdeklődő szlovákiai magyar egyetemisták és volt egyetemisták közössége, melynek küldetése a szlovákiai magyarságot érintő közéleti, gazdasági témakörökkel kapcsolatos programok megvalósítása.

Eddigi tevékenységünk magában foglalt egy fiatal értelmiségieknek szóló pályázati kiírást és szakmai konferenciát (Szülőföld és jövőkép), egy ugyanilyen név alatt meghirdetett ösztöndíjprogramot szlovákiai magyar egyetemisták számára, közéleti beszélgetéseket, virtuális hálózatépítést (Körkép.sk blogportál), a  magyar nyelv használatára és a kétnyelvűség propagálására irányuló tevékenységek támogatását.

A Vox Juventae a szlovákiai magyar civil szféra aktív szereplője, Az egyik fő kezdeményezői voltunk a legutóbbi népszámláláselőtti közös összefogásnak.

Elsőrendű célunk, hogy programjainkon keresztül erősítsük a szlovákiai magyar fiatalok körében a szülőföld és közösség iránti felelősséget, a közéletben való aktívabb részvételt.

Tevékenységünket – nagy jelentőséget tulajdonítva az egyéni adakozás és filantrópia előnyeinek – igyekszünk minél inkább egyéni felajánlásokból származó forrásokból biztosítani.